Katarina Skolgille

Katarina Skolgilles Bilder

Bildspel från Katarina Realskolas historia
Skapare Håkan Lovallius

   
 

Bilder från Per Göthlin

Föreställer vårt fotbollslag i St Erikscupen på Eriksdals IP (alla var klasskompisar i Katarina real, från min brorsas (mats) klass och min (han fick i årskursen under mig).
Vi hade ju inga tröjor utan vi fick låna Katarina Reals gamla tröjor (Kusken var bussig ibland).
De låg nerpackade och var redan då (1955) ålderdomliga! Och stora var dom. Gröna med vit krage. Snörning i halsen. Vita brallor, tydligen.
Var det därför vi alla måste ha vita gympabrallor i skolan? Var det pluggets färger?
Och så var det riktiga siffror på ryggen - det var tufft. Lite Hammarby över sig (och det gillade vi) - även om deras dräkt på den tiden var tigerrändernas.
Det är jag längst th och min bror längst tv på lagbilden. Målvakten (i pluggets vinröda målvaktströja) i långbyxor och midjeskärp. Grusplan var ju inte nådig att kasta sig på.
Hur gick det då? Jag säger som Elof Ahrle i en sketch från den tiden. "Vann?!! Förlooora med 11 nåååål!" (fast just matchen på bilden vann vi mot Mockasinen. Alla andra förlorade vi med stora siffror (typ Filip o Fredriks bandylags-film i vintras), så att vårt lag hette Jumbo var ju i sin ordning.
   
Lars Björkberger med kamrat Här står två Katarina Real-elever på Götgatan vid Medborgarplatsen utanför dåvarande Ringbaren. Det är Christer Weissner (431026 numera tyvärr avliden) och Lasse Björkberger (430922). Christer hade fått den högt åtråvärda "duffeln", vilken Lasse inte hade lyckats få. Observera märket på Lasses keps, det är skolmärket, som flyttats från den traditionella svarta skolmössan, som nog hade gjort sitt vid den här tiden. Bilden är tagen av en ambulerande fotograf 1957.
Grå Kvarn Katarina Skolgille Grå Kvarn Björns Trädgård Söder Sthlm Poststämplat 8/4-63
Förmodligen ett årsmöte. Är det någon som vet något mer om bilden?
I så fall skicka det gärna till info@katarinaskolgille.se
KSG-möte Inga uppgifter om var och när.
Är det någon som vet något mer om bilden?
I så fall skicka det gärna till info@katarinaskolgille.se